-> EKOLOGICZNE WYROBY WĘDLINIARSKIE I PODROBOWE FIRMY ROLMIĘS
Wszystkie produkty są EKOLOGICZNE.
Boczek wędzony Boczek bez kości parzony i wędzony. Termin przydatności do spożycia 30 dni. Pakowane próżniowo, średnia waga opakowania 300g. Szyneczka Parzona i wędzona. Termin przydatności do spożycia 30 dni. Pakowane próżniowo, średnia waga opakowania 400g. Szynka staropolska Parzona i wędzona wytworzona z jednolitego mięśnia szynkowego. Termin przydatności do spożycia 30 dni. Pakowane próżniowo, średnia waga opakowania 400g. Polędwica sopocka Parzona i wędzona wytworzona ze schabu bez kości. Termin przydatności do spożycia 30 dni. Pakowane próżniowo, średnia waga opakowania 300g. Polska surowa Wędlina surowa wędzona w jelicie naturalnym. Wyczuwalne przyprawy majeranku, papryki i pieprzu. Wędzona przez cztery dni w zimnym dymie. Następnie jeszcze dojrzewa przez dobę w dojrzewalni. Termin przydatności do spożycia 25 dni. Pakowane próżniowo, średnia waga opakowania 400g (2szt.). Kiełbaski wędzone Wędlina surowa wędzona w jelicie naturalnym. Bardzo podobna do polskiej surowej tyko że w cienkim jelicie. Termin przydatności do spożycia 25 dni. Pakowane próżniowo, średnia waga opakowania 300g (6 szt.). Krakowska pieczona Wędlina parzona, wędzona w osłonce białkowej, wytworzona z chudego mięsa wieprzowego. Termin przydatności do spożycia 40 dni. Pakowane próżniowo, średnia waga opakowania 300g. Szynkowa wieprzowa Wędlina w osłonce białkowej. Wyprodukowana z chudego mięsa wieprzowego najwyższej I klasy. Wędzona dymem gorącym. Termin przydatności do spożycia 30 dni. Pakowane próżniowo, średnia waga opakowania 300g. Myśliwska Wędlina parzona, wędzona, w jelicie naturalnym. Kiełbasa wieprzowo - wołowa, wysuszona z jałowcem, papryką i pieprzem w składzie. Termin przydatności do spożycia 40 dni. Pakowane próżniowo, średnia waga opakowania 250g (3szt.). Kabanosy Wędlina parzona, wędzona w jelicie naturalnym. Dobrze wysuszone, cienkie z wyraźną nutą kminku. Termin przydatności do spożycia 40 dni. Pakowane próżniowo, średnia waga opakowania 300g (5szt.). Baleron gotowany Karkówka bez kości parzona i wędzona. Termin przydatności do spożycia 30 dni. Pakowane próżniowo, średnia waga opakowania 300g. Ogonówka długodojrzewająca (tacka) Ogonówka pekluje się przez dwa tygodnie zasypane solą kłodawską, następnie jest wędzona w tradycyjnej wędzarni w. zimnym dymie z drewna olchowego. Gotową kroimy na cienkie plastry i układamy na tackach. Gramatura jednej tacki to około 100g. Termin przydatności do spożycia to 60 dni. Szynka długodojrzewająca (tacka) Szynka ze złotnickiej pstrej leżakuje w dębowych beczkach przez trzy miesiące zasypana solą kłodawską, następnie, przez kolejne trzy miesiące, wędzi się w tradycyjnej wędzarni w zimnym dymie z drewna olchowego. Szynkę kroimy na cienkie plastry i układamy na tackach. Na jednej tacce mieści się około 100g szynki. Termin przydatności do spożycia to 60 dni. Wątrobianka 230g (słoik) Pyszny pasztet wieprzowy z dodatkiem wątroby, przygotowywany wg tradycyjnych przepisów. W wygodnym słoiku, pasteryzowany. Po otwarciu na wierzchu wątrobianki może być zielonkawy nalot, który świadczy o braku konserwantów i dodatków funkcjonalnych. Do smarowania. Nagrodzony na Festiwalu Smaku w Grucznie, otrzymał Smak Roku 2006. Termin przydatności do spożycia 90 dni (pod warunkiem nie skuszenia się na otwarcie słoika). Kiełbasa biała 250 g (słoik) Kiełbasa w słoiku z naturalną galaretką. Robiona z farszu jak zwykła kiełbasa podczas świniobicia na wsi tylko zamiast w jelito nadziana w słoik. Nie jest wędzona tylko pasteryzowana, przez co ma zwiększony termin przydatności do spożycia (90 dni). Pyszna i przypominająca w smaku dawne konserwy mięsne. Jej wspaniałe walory smakowe oraz długa tradycja wytwarzania w naszym regionie doprowadziły do rejestracji Kiełbasy białej w słoiku na Tradycyjną Listę Produktów. Smalec 230g (słoik) Zawiera przetopione z boczku skwarki z cebulą. Smalec doprawiony jest majerankiem i czosnkiem. Pasteryzowany. Termin przydatności do spożycia 90 dni. Kaszanka gryczana Wędlina podrobowa w jelicie naturalnym. Do jej produkcji stosujemy ekologiczną kaszę gryczaną. Zawiera krew spożywczą, cebulę i majeranek. Termin przydatności do spożycia 20 dni. Pakowane próżniowo, średnia waga opakowania 400g (4szt.). Salceson biały Wędlina w osłonce sztucznej. Zawiera podroby i przyprawy pieprz, majeranek, kminek. Termin przydatności do spożycia 20 dni. Pakowane próżniowo, średnia waga opakowania 300g. Salceson czarny Wędlina w osłonce sztucznej. Zawiera podroby, krew spożywczą i przyprawy pieprz, majeranek, ziele angielskie. Termin przydatności do spożycia 20 dni. Pakowane próżniowo, średnia waga opakowania 300g. Parówkowa Wędlina homogenizowana w jelicie naturalnym. Naszą parówkową robimy z mięsa wieprzowego i przypraw. Termin przydatności do spożycia 21 dni. Pakowane próżniowo, średnia waga opakowania 400g (4szt.). Parówki cienkie Wędlina homogenizowana w jelicie naturalnym. W składzie zawiera tylko mięso wieprzowe i przyprawy. Termin przydatności do spożycia 21 dni. Pakowane próżniowo, średnia waga opakowania 250g (7szt.). Kiełbasa chłopska Wędlina parzono - wędzona w jelicie naturalnym, o wyraźnie wyczuwalnym smaku czosnku. Termin przydatności do spożycia 25 dni. Pakowane próżniowo, średnia waga opakowania 500g (2szt.). Kiełbasa wiejska suszona Wędlina surowa, suszona, niewędzona, w jelicie naturalnym. Termin przydatności do spożycia 40 dni. Pakowane próżniowo, średnia waga opakowania 300g (2szt.). Kiełbasa biała parzona Kiełbasa w jelicie naturalnym. Robiona jak biała surowa, tylko żeby przedłużyć termin spożycia jest sparzona. Zawiera majeranek i czosnek. Termin przydatności do spożycia 14 dni. Pakowane próżniowo, średnia waga opakowania 400g (4szt.). Wątrobianka podwędzana Wędlina podrobowa w jelicie prostym grubym wieprzowym, wędzona. Farsz zrobiony jest z wątroby wieprzowej z przyprawami ekologicznymi. Termin przydatności do spożycia 14 dni. Pakowana w vac po trzy sztuki, średnia waga 1,5 - 2,0 kg. Schab z kością Termin przydatności do spożycia 5 dni. Pakowane na tackach, średnia gramatura 1 kg. Schab bez kości Termin przydatności do spożycia 5 dni. Pakowane na tackach, średnia gramatura 1 kg. Karkówka z kością Termin przydatności do spożycia 5 dni. Pakowane na tackach, średnia gramatura 1 kg. Karkówka bez kości Termin przydatności do spożycia 5 dni. Pakowane na tackach, średnia gramatura 1 kg. Łopatka bez kości Termin przydatności do spożycia 5 dni. Pakowane na tackach, średnia gramatura 1 kg. Żeberka Termin przydatności do spożycia 5 dni. Pakowane na tackach, średnia gramatura 1 kg. Biodrówka Termin przydatności do spożycia 5 dni. Pakowane na tackach, średnia gramatura 0,6 kg. Golonka Termin przydatności do spożycia 5 dni. Pakowane na tackach, średnia gramatura 0,7 kg. Wołowina bez kości Termin przydatności do spożycia 5 dni. Pakowane na tackach, średnia gramatura 1 kg. Rostbef Termin przydatności do spożycia 5 dni. Pakowane na tackach, średnia gramatura 1 kg. Antrykot Termin przydatności do spożycia 5 dni. Pakowane na tackach, średnia gramatura 1 kg. Polędwica wołowa Termin przydatności do spożycia 5 dni. Pakowane na tackach, średnia gramatura 1,5 kg. Żebra wołowe Termin przydatności do spożycia 5 dni. Pakowane na tackach, średnia gramatura 1 kg. |